Drie miljoen inschrijvingen voor online cursussen TU Delft
bron en foto: TU Delft

De TU Delft heeft de 3 miljoenste inschrijving voor de online cursussen (MOOCs) geregistreerd. De MOOCs geven mensen in de hele wereld toegang tot onderwijs van de TU Delft.  De aanmeldingen beleefden een piek vanaf medio maart, toen in veel landen de eerste lockdown begon. Het aantal inschrijvingen voor de MOOCs (Massive Open Courses) verdrievoudigde toen van zo’n 6.000 naar zo’n 20.000 per week. Tegen de zomer daalden de aantallen weer naar reguliere aantallen.

Uitgebreid aanbod

Solar Energy was in september 2013 de eerste MOOC van de TU Delft en is al vele malen herhaald. Het trok tot nu toe de meeste aanmeldingen: meer dan 230.000. Sindsdien is het aanbod uitgebreid tot meer dan 120 MOOCS met onderwerpen die variëren van gezondheid tot de energietransitie en van quantum computing tot duurzame steden en de circulaire economie. Daarnaast is het online aanbod van de TU Delft afgelopen jaren uitgebreid met oa. MicroMasters (een reeks samenhangende MOOCs) en Professional Certificate Programs. Deze laatste helpen mensen die werkzaam zijn in een specifiek terrein op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in hun vakgebied. De ervaring met online onderwijs heeft de TU Delft enorm geholpen in de gedwongen omschakeling naar afstandsonderwijs tijdens COVID-crisis.

AI in practice

Nieuw in het aanbod is het Professional Certificate programma Artificial Intelligence (AI) in Practice. De cursus is toegankelijk voor iedereen, onafhankelijk van de vooropleiding, die wil leren hoe je AI toepast in een organisatie. Het is niet gericht op wiskunde of programmeren, maar laat zien wat de voordelen en implicaties zijn van het gebruik van AI in de dagelijkse processen. Er komen case studies aan bod van bedrijven zoals ING, Ahold Delhaize, Elsevier, KPN and Thirona. Deze cursus bestaat uit twee gratis MOOCs. Wie een certificaat wil voor individuele MOOCs, of het programma, betaalt een fee. Van de betalende deelnemers rond 70 procent de cursus af; TU Delft heeft meer dan 60.000 certificaten uitgereikt.

Impact

De MOOCs worden gevolgd door geïnteresseerden uit de hele wereld, soms uit interesse en vaak om een stapje verder te komen met hun loopbaan. Zoals Mohammed El Maakoui uit Libanon. Hij volgde de MicroMaster in Solar Energy Engineering, die bestaat uit een serie van 5 MOOCs inclusief een  proctored (online) tentamen. Voor deze cursussen kreeg hij een vrijstelling toen hij begon aan zijn masterprogramma Electrical Engineering aan de TU Delft en hij is onlangs afgestudeerd: de eerste Delftse ingenieur die een deel van zijn programma als MOOCs gevolgd heeft.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten