WWF zet drones in om de bossen van Australië te herplanten
WWF-Australia is exploring deploying innovative techniques such as seed planting drones to help regenerate Australia after the bushfires.

WWF lanceert nieuwe actie en maakt gebruik van technologie om het bos van Australië sneller te herstellen. De recordbranden van de winter 2019-2020 hebben 7 miljard bomen verwoest of beschadigd en 3 miljard dieren gedood of verdreven. De milieuorganisatie stuurt drones die tot 40.000 boomzaden per dag kunnen planten over verkoolde landschappen. Doelstelling: zo snel mogelijk het leefgebied van koala’s en dieren in het wild recreëren.

WWF lanceert een gedurfd nieuw programma om de bossen en wilde dieren in Australië te herstellen. De bosbranden die plaatsvonden tijdens (onze) winter van 2019-2020 waren een van de zwaarste natuurrampen in de geschiedenis van het land. 3 miljard dieren zijn gedood of verdreven en 7 miljard bomen werden vernietigd of beschadigd door de branden. WWF zet nu drones in om boomzaden te planten aan de oostkust van Australië. Deze technologie maakt het mogelijk om bomen snel opnieuw te laten groeien en de leefgebieden van dieren te beschermen.

Met deze drones kunnen we het herstel van de bush versnellen, maar ook moeilijker bereikbare gebieden bereiken“, zegt Dermot O’Gorman, CEO van WWF-Australia.

Deze ongekende actie maakt deel uit van het natuurherstelprogramma dat op 9 januari 2020 werd gelanceerd. WWF deed vervolgens een wereldwijde oproep om noodhulp te verlenen aan gewonde dieren en bos habitats te herstellen. De Belgen, aangegrepen door de omvang van de ramp, toonden een ongelooflijke vrijgevigheid.

Negen maanden na de crisis, en ondanks de COVID-19-pandemie, gaat het werk door. Het doel van WWF is om in 5 jaar tijd 300 miljoen dollar op te halen om de natuur te herstellen en verdere rampen te helpen voorkomen. Het is onze ambitie om het aantal koala’s aan de oostkust van Australië tegen 2050 te verdubbelen en tegen 2030 2 miljard bomen te herstellen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten