bron: UHasselt

Vanaf vandaag kunnen ondernemers en intrapreneurs inschrijven voor Circle Speed, het nieuwe opleidingstraject rond circulair ondernemen van UHasselt en het kenniscoöperatief Megarnie. “Circle Speed is een échte onderdompeling in circulair ondernemen en duurzaam energiegebruik”, zegt Anne Froidmont van Megarnie. Het begint met een intensief kick-off weekend, op een inspirerende locatie, met gerenommeerde keynote sprekers en dit onder begeleiding van uw persoonlijke coaches. Daarna volgt een innovatietraject van 4 maanden.

Innovatie en de transitie naar een circulaire economie staan hoog op de politieke agenda maar toch zitten bedrijven nog met veel concrete vragen. Anne Froidmont, oprichter van Megarnie: “Ondernemers krijgen via allerlei kanalen algemene informatie mee, maar vervolgens worstelen ze om de concrete vertaalslag naar hun bedrijf te maken. Met Circle Speed bieden we de oplossing: een innovatief en intensief traject, op maat van de activiteit van elke ondernemer.”

Circle Speed is een initiatief van UHasselt en Megarnie, een platform van experts in duurzaam ondernemen.

Circle speed, de andere aanpak

Er worden 6 trajecten opgezet voor deelnemers uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Per traject kunnen 12 deelnemers tegelijk in Circle Speed stappen en de ‘versnelling hoger schakelen’ naar het circulaire ondernemen. Het businessmodel vormt het vertrekpunt van de opleiding: “Hoe kunnen ondernemers investeringen en producten herbekijken en aanpassen in de transitie naar een circulaire context? Dat gebeurt in kleine groepen die focussen op de specifieke uitdagingen en opportuniteiten van de deelnemers, onder begeleiding van de coaches. Innoveren en duurzaam ondernemen doe je immers niet alleen. Het is dus een unieke combinatie van individueel en klassikaal groeien”, legt Anne Froidmont uit:

“We gaan verder dan een klassieke opleiding. Circle Speed is een gevarieerd traject met interactieve lessen, interessante keynotes, een bedrijfsbezoek, concrete cases en individuele coachingsmomenten. Zo werken we stap voor stap aan het eigen businessmodel, reiken tools aan en begeleiden naar concrete acties. Maar ook ontwikkelt de deelnemer een circulaire ‘mindset’ en een lerend netwerk met de andere ondernemers.”

UHasselt

Onder het motto ‘levenslang leren’ organiseert UHasselt opleidingen in uiteenlopende domeinen van wetenschap en economie voor professionals en ondernemers. De opleiding Circle Speed vult dus het bestaande aanbod, zoals het postgraduaat Biogebaseerde en circulaire economie, perfect aan. Prof. dr. Tom Kuppens van UHasselt: “Ondernemen in de circulaire economie staat nog in de kinderschoenen, maar de evolutie gaat razendsnel. Wie als ondernemer nu mee is, neemt ongetwijfeld een sterke voorsprong. Als UHasselt ondersteunen we uiteraard graag innovatieve opleidingen van hoog niveau die focussen op een duurzame toekomst en een betere wereld voor de komende generaties.”

Over Megarnie

Megarnie is een kennisdeelplatfom dat samenwerkt in een netwerk van experten en coaches om duurzame verandering waar te maken. Megarnie begeleidt teams en organisaties in hun transitie naar een meer duurzaam, sociaal en circulair ondernemen via opleidingen, workshops, seminaries en teambuildings vanuit het inspirerende kader van Château Megarnie, een prachtig landgoed en groene oase aan de Maas, tussen Luik en Hoei. Zij organiseren regelmatig events en netwerkmomenten rond actuele, maatschappelijke en duurzame thema’s maar ook kunst en muziek vinden een plaats.


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here