bron: VRTNWS - Afbeelding van Martinelle via Pixabay

Telenet start in december een proefproject met basisinternet voor kwetsbare gezinnen die thuis geen of een zeer beperkte internetverbinding hebben.

Volgens een onderzoek van de UGentheeft tussen de 10 en 30 procent van de Belgen geen internet thuis. Dat gaat van 10 procent bij de gemiddelde bevolking, tot 30 procent voor personen met een armoederisico. 15 procent daarvan geeft aan dat ze geen internet hebben omdat het te duur is. 

Het project zal in samenwerking gebeuren met sociale organisaties zoals het OCMW. Zij bepalen welke mensen in aanmerking komen voor het goedkopere internet en welke niet. 

Het wordt eerst getest in twee Vlaamse steden en Brussel. In de loop van 2021 wil Telenet het project breder uitrollen in beide regio’s. 


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here