bron: VRTNWS - Afbeelding van Martinelle via Pixabay

Telenet start in december een proefproject met basisinternet voor kwetsbare gezinnen die thuis geen of een zeer beperkte internetverbinding hebben.

Volgens een onderzoek van de UGentheeft tussen de 10 en 30 procent van de Belgen geen internet thuis. Dat gaat van 10 procent bij de gemiddelde bevolking, tot 30 procent voor personen met een armoederisico. 15 procent daarvan geeft aan dat ze geen internet hebben omdat het te duur is. 

Het project zal in samenwerking gebeuren met sociale organisaties zoals het OCMW. Zij bepalen welke mensen in aanmerking komen voor het goedkopere internet en welke niet. 

Het wordt eerst getest in twee Vlaamse steden en Brussel. In de loop van 2021 wil Telenet het project breder uitrollen in beide regio’s. 


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here