Brainport Eindhoven en PSV willen 55.000 vitale werknemers
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto van Gerd Altmann via Pixabay

Brainport Eindhoven en voetbalploeg PSV lanceren gezamenlijk een online platform over zeven vitaliteitsthema’s: passie & drijfveren, bewegen, voeding, nachtrust, energie- & timemanagement, sociale omgeving en ontspanning. Acht grote partijen uit de regio hebben hun kennis en expertise gedeeld en samengebracht op een informatief en inspirerend sportief platform. Hiermee benadrukken ze het belang van een vitale regio die talent ontwikkelt en dat talent wenst te behouden.

Brainport Eindhoven is een technologieregio waarin bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen samenwerken aan structurele economische versterkingen.  Er werken 55.000 mensen. Acht bedrijven in Brainport Eindhoven vormen een partnership, t.w. ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep , Jumbo Supermarkten, Swinkels Family Brewers (Bavaria), Brainport Development en PSV.  

Gisteren startte een bewustwordingscampagne voor de 55.000 medewerkers van de bedrijven binnen het partnership om het platform te promoten. Gedurende een campagne van acht weken worden video’s, tips, achtergrondinformatie en wekelijkse “persoonlijke uitdagingen” vanuit de thema’s onder de aandacht gebracht en de doelgroep gemotiveerd. De volgende stap is het platform beschikbaar maken voor iedereen die interesse heeft.

“Ons doel is een regio waar de mensen zich nóg fitter, vitaler en dus gezonder voelen.”

Om als regio economisch concurrerend te blijven is het onder meer belangrijk dat de medewerkers zich goed voelen zowel op het werk als daarbuiten in hun privéleven. “Ons doel is een regio waar de mensen zich nóg fitter, vitaler en dus gezonder voelen. Alle partners samen beschikken over ontzettend veel kennis en expertise. Wij brengen dit nu allemaal samen op één platform”, zo vertelt Victor Donker, projectleider van het Vitaliteitsplatform en marketingmanager van de High Tech Campus. “Als partners geloven wij namelijk in de meerwaarde van het delen van kennis, zoals in onze regio continu gebeurt. Op het platform kun je heel veel waardevolle informatie vinden over bijvoorbeeld bewegen, goede voeding en slapen.”

Werknemers worden opgeroepen zich bewust te zijn van voldoende rust en meer beweging

Philips weet heel veel over slaap en slaapproblemen. Jumbo helpt juist mensen bij een gezond en lekker voedingspatroon en ASML geeft advies over timemanagement. In de motiverende video’s op het platform krijg je praktische adviezen van onder TU/e professor Aarnout Brombacher en oud-speler van PSV Boudewijn Zenden. Zenden heeft onder meer bij PSV, FC Barcelona, Chelsea, Liverpool en in het Nederlands elftal geleerd in concrete doelen te denken om prestaties te realiseren. PSV-directeur Toon Gerbrands stimuleert bijvoorbeeld om ‘nee’ te leren zeggen. Recent is Royal Swinkels Family Brewers toegetreden. Ook de bierbrouwer benadrukt het belang van een vitale regio waarin talent zich ontwikkelt en behouden blijft.

Werknemers worden opgeroepen zich bewust te zijn van voldoende rust en meer beweging. PSV brengt hier met clubarts Wart van Zoest specifieke kennis over in. “Wij zijn als profclub dagelijks bezig met de fitheid van onze spelers. Het is van belang dat zij goed op voeding en slaap letten. Wij delen deze kennis graag met anderen, of het nu een fabrieksmedewerker van VDL of een manager van een innovatieve startup is.”

Het doel is mensen bewust te maken van hun vitaliteit en zo een positieve invloed te hebben op de samenleving en economie

Het doel is om mensen bewust te maken van hun vitaliteit en zo een positieve invloed te hebben op de samenleving en economie in de Brainport-regio. Het platform is vrij toegankelijk voor iedereen in de regio.
Paul van Nunen, directeur van Brainport Development licht dit nader toe: “Juist in deze tijd is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Werk- en privébalans in relatie tot thuiswerken. Zorg ervoor dat je bewust omgaat met je gezondheid. Ons doel is een gezonde en vitale regio waarbij iedereen die hier woont, leeft en werkt de mogelijkheid heeft om aan zijn of haar vitaliteit te werken. Bijzonder is dat dit vanuit de bedrijven in gezamenlijkheid wordt gefaciliteerd en we handvatten bieden voor de samenleving. Een gezonder leven start met bewustwording. “

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten