Bonus voor zorgmedewerkers
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - foto via website Catharina Ziekenhuis

“Wij willen als Raad van Bestuur onze medewerkers bedanken. Er is zoveel te doen over de zorgbonus, wie wel, wie niet. Wij hebben tijdens de eerste golf heel veel patiënten met corona verpleegd. Wij waren succesvol, omdat we het als één team hebben gedaan. Daarom verdienen onze collega’s een bonus.”

Dit zegt Geranne Engwirda, lid van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Het ziekenhuis wil met de beloning voor zijn medewerkers niet langer wachten op de overheid en keert aan hen nu al een bonus uit van 500 euro netto. Ongeacht of de toegezegde zorgbonus van 1000 euro van de overheid daadwerkelijk aan iedereen wordt toegekend.

“Wij waren succesvol, omdat we het als één team hebben gedaan.”

Deze zomer nam de Tweede Kamer een motie aan om alle zorgmedewerkers in Nederland met een bonus van 1000 euro te belonen voor hun bijzondere inzet tijdens de coronacrisis. Het duurde heel lang voordat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de voorwaarden bekend maakte. De subsidieregeling bepaalt een inkomensgrens van 73.000 euro en geeft globaal aan welke functies wel of niet in aanmerking komen voor de zorgbonus. Dit heeft in de ziekenhuiswereld geleid tot veel onduidelijkheden en vragen. Het Catharina Ziekenhuis neemt alleen de inkomensgrens van 73.000 euro van de overheid over. De Raad van Bestuur vindt dat alle medewerkers die zich tijdens de eerste coronagolf hebben ingezet de zorgbonus moeten ontvangen. Het gaat om 3750 medewerkers.

Nu er een tweede golf is wil het ziekenhuis een duidelijk gebaar maken naar zijn zorgmedewerkers

Nu de tweede golf er is, vindt Geranne Engwirda dat de Raad van Bestuur niet langer kan wachten en een duidelijk gebaar moet maken naar haar collega’s. “Daarom keren wij een deel van de bonus, 500 euro dus, dit jaar nog uit bij de salarisbetaling van november of december uit; voor de feestdagen dus.”
Voor een aantal groepen medewerkers werkt het ziekenhuis nog nader uit of de zorgbonus voor hen wordt aangevraagd. Het uitgangspunt van het ziekenhuis is dat iedereen die een substantiële bijdrage geleverd heeft tijdens de eerste coronaperiode aanspraak maakt op de coronabonus.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten