bron: Stad Kortrijk - Afbeelding van Pezibear via Pixabay

Naast het beste fietsrapport krijgt Kortrijk nu dus ook de titel van Fietstad 2020. De titel werd op het tweejaarlijkse fietscongres van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) uitgereikt door Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters.

De nominaties werden bepaald aan de hand van een publieksbevraging, een enquête die elke inwoner voor hun stad kon invullen. De Kortrijkzaan gaf daarbij het fietsbeleid in de stad een score van 73,8 %.   Het hoogste percentage van de 12 steden met meer dan 50.000 inwoners. Daarbij viel op dat voor Kortrijk ook het meest aantal gevulde enquêtes werden ingevuld.

Deze publieksbevraging resulteerde in een fietsrapport dat leidde tot de nominatie van de stad Kortrijk, samen met Genk en Mechelen. Eenmaal genomineerd werden de genomineerde steden doorgelicht door een onafhankelijk studiebureau en een vakjury van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde die de verkiezing beste fietsstad van Vlaanderen organiseert. Als resultaat werd  Kortrijk als dé fietstad van Vlaanderen bekroond voor 2020. Naast de fietser zelf wordt de stad Kortrijk dus ook door experten geprezen voor haar mobiliteitsbeleid, en meer specifiek hun fietsbeleid. De winnaars krijgen vanwege de Vlaamse overheid een subsidie van 50.000 euro die ze kunnen investeren in fietsvoorzieningen.

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: “Deze bekroning doet enorm veel deugd. Het maakt ons nóg meer gemotiveerd om het gedurfde en degelijke fietsbeleid verder te zetten. Want het werk is zeker nog niet af en we hebben nog heel veel plannen die de volgende jaren zullen uitgevoerd worden. De grootste beloning is immers een stad met meer fietsers, meer leefbaarheid en vooral meer verkeersveiligheid. Grote dank aan ons team ‘Kortrijk Fietst’ en de Kortrijkse fietsers.”

Binnen de andere categorieën werden Deinze (minder dan 50.000 inwoners) en Boechout (minder dan 20.000 inwoners) als beste fietsstad/gemeente bekroond.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here