bron: VRTNWS - foto: Afbeelding van Anemone123 via Pixabay

Patiënten in de Geestelijke Gezondheidszorg zijn over het algemeen zeer tevreden over de voorziening waar ze verblijven of behandeld worden. Het is de eerste keer dat de resultaten van zo’n patiëntenbevraging in de Geestelijke Gezondheidszorg gepubliceerd worden.

Ongeveer 4.000 patiënten vulden een vragenlijst in. Zij worden behandeld in psychiatrische ziekenhuizen, psychiatrische afdelingen van algemene ziekenhuizen, psychiatrische verzorgingstehuizen, Initiatieven Beschut Wonen, Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg, psychosociale revalidatie en verslavingszorgcentra.

75 procent van de patiënten die de vragenlijst invulden, gaven een 8 of meer op 10 als algemene beoordeling. Meer dan de helft van de patiënten zou de voorziening “zeker wel” aanbevelen aan vrienden en familie. Ongeveer de helft van de patiënten voelde zich “altijd” geholpen door de behandeling.

Het is voor het eerst dat resultaten gepubliceerd worden van de meting van zorgkwaliteit in de sector Geestelijke Gezondheidszorg. U vindt ze op Zorgkwaliteit.be. Het is daarmee, na de algemene ziekenhuizen, de tweede zorgsector in Vlaanderen die kiest voor publieke rapportering.

Bron: VRTNWS


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here