Geestelijke Gezondheidszorg krijgt 8 op 10 van patiënten
bron: VRTNWS - foto: Afbeelding van Anemone123 via Pixabay

Patiënten in de Geestelijke Gezondheidszorg zijn over het algemeen zeer tevreden over de voorziening waar ze verblijven of behandeld worden. Het is de eerste keer dat de resultaten van zo’n patiëntenbevraging in de Geestelijke Gezondheidszorg gepubliceerd worden.

Ongeveer 4.000 patiënten vulden een vragenlijst in. Zij worden behandeld in psychiatrische ziekenhuizen, psychiatrische afdelingen van algemene ziekenhuizen, psychiatrische verzorgingstehuizen, Initiatieven Beschut Wonen, Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg, psychosociale revalidatie en verslavingszorgcentra.

75 procent van de patiënten die de vragenlijst invulden, gaven een 8 of meer op 10 als algemene beoordeling. Meer dan de helft van de patiënten zou de voorziening “zeker wel” aanbevelen aan vrienden en familie. Ongeveer de helft van de patiënten voelde zich “altijd” geholpen door de behandeling.

Het is voor het eerst dat resultaten gepubliceerd worden van de meting van zorgkwaliteit in de sector Geestelijke Gezondheidszorg. U vindt ze op Zorgkwaliteit.be. Het is daarmee, na de algemene ziekenhuizen, de tweede zorgsector in Vlaanderen die kiest voor publieke rapportering.

Bron: VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten