bron: Universiteit Raboud - Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Spelen is leuk en belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, maar voor kinderen met een visuele beperking kan spelen met andere kinderen lastig zijn. Daarom heeft Suzanne Verver (Radboud Universiteit) onderzocht of interactief speelgoed dat ondersteunende geluiden produceert deze kinderen kan helpen tijdens spelen en leren.

Uit het onderzoek blijkt dat interactief speelgoed met geluid vooral ondersteunend werkt voor kinderen met een visuele beperking die nog weinig samen met leeftijdsgenoten spelen. De meeste deelnemers bleken echter al zoveel met hun spelmaatje te spelen, dat zij het interactieve speelgoed niet nodig hadden. Het is daarom belangrijk om spelbegeleiding aan te passen aan individuele behoeftes van kinderen met een visuele beperking.

Verder blijkt dat kinderen op spelenderwijze manier kennis op kunnen doen met interactief speelgoed dat informatieve geluiden produceert. Dit speelgoed zou daarom een veelbelovend leermiddel kunnen zijn voor kinderen met een visuele beperking.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here