Binnenkort verkeersinformatie voor fietsers?
bron: Senator Martine Fournier - Afbeelding van Markus Distelrath via Pixabay

Uit alle cijfers blijkt dat steeds meer mensen in Vlaanderen fietsen. Dit is een positieve evolutie want het toont aan dat inzetten en werk maken van fietsbeleid loont. We merken dat verkeersinformatie voor fietsers toch nog ontbreekt. Om dit te realiseren vroeg Vlaams Volksvertegenwoordiger Martine Fournier om verkeersinformatie ook op maat van fietsers aan te bieden. Minister van Mobiliteit Lydia Peeters liet weten dat ze het idee genegen is en hier werk van zal maken.

We zijn allen vertrouwd met het verkeersbericht van het Verkeerscentrum, maar dat geeft alleen informatie over de autowegen. Daarom vroeg Martine Fournier aan de minister of het geen optie is om deze site verder uit te bouwen en ook verkeersinformatie over de belangrijkste bovenlokale fietsroutes mee te geven. Tot slot kan de overheid deze data ook ter beschikking stellen voor andere partijen of een platform ontwikkelen.

De minister antwoordde dat het verkeerscentrum geen plannen heeft om dit uit te breiden, omdat hun kerntaak de autosnelwegen is, maar ze vindt de suggestie wel interessant en waardevol. Daarom heeft ze contact opgenomen met Fietsberaad. Zij denken hierbij aan informatie over bijvoorbeeld onderbroken bruggen, wachttijden aan de voetgangerstunnel, klimatologische omstandigheden, wegenwerken en evenementen.

De minister is het idee om alle instanties te laten samenwerken op een platform zeker genegen. Als we de verschillende stakeholders samen krijgen moeten we die informatie voor de fietsers ter beschikking kunnen stellen. Ze zal doen wat mogelijk is om dit verder te onderzoeken. Fournier is uiteraard blij met deze beslissing. Ze vroeg de minister om hier direct voldoende middelen voor te voorzien en zal dit verder opvolgen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten