bron: persbureau IPS - Afbeelding van Martin Büdenbender via Pixabay

Wie stopt met roken, halveert zijn risico op hartaandoeningen al na één jaar, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in samenwerking met de Wereldhartfederatie en de Universiteit van Newcastle in Australië.

Als tabaksgebruikers onmiddellijk actie ondernemen en stoppen, zal hun risico daarop met 50 procent afnemen na een jaar van niet-roken.

“Gezien de bewijzen die we tegenwoordig hebben over de gezondheidsvoordelen van stoppen met roken, kan het niet-aanbieden van informatie over de mogelijkheden om te stoppen met roken aan patiënten met hartaandoeningen worden beschouwd als een klinische wanpraktijk of nalatigheid”, zegt arts Eduardo Bianco, de voorzitter van de Tobacco Expert Group van de Wereldhartfederatie. “Verenigingen van cardiologen zouden hun leden moeten trainen in programma’s die stoppen met roken bevorderen, en ook moeten ze het belang van tabaksbestrijding meer benadrukken.”

“Tabaksontmoediging is een sleutelelement voor het verminderen van hartaandoeningen. Overheden kunnen rokers helpen stoppen door de belasting op tabaksproducten te verhogen, tabaksreclame te verbieden en diensten aan te bieden om mensen te helpen stoppen met roken.” stelt de WHO.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here