Ziekenhuis opent Centrum voor Leefstijlgeneeskunde
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Het St. Anna Ziekenhuis in Eindhoven en Geldrop (NL) opent deze maand een Centrum voor Leefstijlgeneeskunde. Dit centrum biedt begeleiding aan patiënten die iets willen veranderen aan hun leefstijl. Vaak zijn dit mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes of hart- en vaatziekten.

Mensen met een chronische ziekte willen beter kunnen omgaan met hun ziekte, daar minder last van hebben in hun dagelijks leven en erger voorkomen. Het centrum biedt hen een uitgebreid programma dat zich onder meer richt op gezonde voeding, verantwoord bewegen, voldoende slaap en een fit brein. Het centrum begeleidt patiënten die onder behandeling zijn van specialisten binnen het St. Anna Ziekenhuis, zoals de cardioloog of internist. Daarnaast kunnen ook huisartsen of specialisten uit andere ziekenhuizen patiënten naar dit centrum doorverwijzen.

Het St. Anna Ziekenhuis maakt deel uit van de St. Anna Zorggroep, die verder bestaat uit Ananz (vier woonzorgcentra) en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport.  Het St. Anna Ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis met vrijwel alle disciplines, ruim 100 specialisten en een capaciteit van 320 bedden.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten