Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van Leroy Skalstad via Pixabay

In de provincie Noord-Brabant voeren sinds enkele dagen vijf jonge mensen actie om binnen de kortst mogelijke tijd 650 slaapzakken bijeen te krijgen voor vluchtelingen op het overbevolkte migrantenkamp Moria op het Griekse Lesbos. Daar hebben vanwege de bosbranden 13.000 mensen geen onderdak en geen bezittingen meer. Met deze actie steunen de vijf Brabantse jongeren de actie van de landelijke stichting Because We Carry. De bedoeling is dat binnen een paar dagen 28 teams van deze stichting elk 650 slaapzakken hebben verzameld om naar Lesbos te sturen.

De stichting Because We Carry is vijf jaar geleden opgericht om gevluchte moeders en kinderen op Lesbos te helpen. De stichting werkt met lokale hulpverleners die onder meer gestationeerd zijn op het afgebrande kamp Moria.
Een van de mensen die de Brabantse actie leidt is de 30-jarige Lieke van Casteren uit Sint-Oedenrode, een plaatsje tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Zij ondersteunt al twee jaar de acties van Because We Carry. Zo droeg ze bij aan het vullen van rugzakjes met speelgoed en voorzag ze moeders met pasgeboren kinderen van pakketten met de eerste basisbehoeften, zoals rompers en hydrofiele doeken.
En nu zijn er slaapzakken nodig. Lieke weet waarom. In een publicatie in het Eindhovens Dagblad vertelt ze: “Vluchtelingen kunnen een slaapzak niet alleen gebruiken in de koude nachten die eraan komen. Ze kunnen er ook op zitten in plaats van op de harde grond, kinderen kunnen erop worden verschoond en je kunt ze gebruiken tegen de gure wind.”         


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here