Sport en cultuur brengen samen hulde aan de zorg
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden: jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

De Eindhoven Philips Harmonie onder leiding van de Belgische maestro Matty Cilissen gaat de zorgmedewerkers en de mensen van de facilitaire diensten van alle ziekenhuizen in de regio Eindhoven met een muzikale hulde in het PSV-stadion bedanken voor hun enorme inzet gedurende de bizarre coronatijd. Dit dank-je-wel-evenement vindt maandag 21 september om 20.30 uur plaats.

Vanwege corona is het aantal plaatsen in het stadion beperkt. Er worden 300 zitplaatsen gratis beschikbaar gesteld aan het zorgpersoneel. 250 Zitplaatsen tegen een prijs van 25 euro moeten dit sociale evenement mogelijk maken. Aan dit concert dragen PSV, het Philips Stadion, de artiesten en het orkest met ondersteuning door het Eindhovense Huis voor Amateurkunst en Cultuureducatie, sponsoren en donateurs, belangeloos bij. Het zorgpersoneel ontvangt een afzonderlijke uitnodiging via de eigen werkorganisatie. Binnenkort wordt het mogelijk via crowdfunding een bijdrage te leveren aan dit bijzondere concert voor de zorg.

De solisten die optreden zijn:

Zanger Björn van der Doelen

Hij voetbalde bij PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Hij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is. 

Melissa Janssen

Zangeres Melissa Janssen is een stoere powervrouw. Zij brengt persoonlijke verhalen in een vernieuwende rauwe pop sound. Met haar ijzersterke performance verzorgde ze eind 2019 het voorprogramma in de clubtour van Davina Michelle.

DJ La Fuente

DJ La Fuente is geboren en getogen in Nederland en leerde al op jonge leeftijd over elektronische muziek. Na tientallen nationale optredens begon hij ook in andere landen op te treden. Nu, na meer dan 15 jaar optreden en entertainen op nationale en internationale podia, heeft La Fuente een zeer gepassioneerde aanhang en zijn fan lijst strekt zich uit over bijna de hele wereld.

Cabaretier Rob Scheepers

Na zijn cabaretdebuut in 2014 gebeurde er veel met presentator Rob Scheepers. Tournees verkochten uit, radio- en televisieoptredens volgden en zijn eerste landelijke tournee sloot hij af in een vol DeLaMar theater in Amsterdam. Na twee avondvullende cabaretprogramma’s waarmee hij door het hele land toerde én maar liefst vier nieuwjaarsconferences, elk traditioneel afgesloten met week lang uitverkochte zalen in het Parktheater Eindhoven, is hij nu met zijn derde cabaretprogramma ‘Gulzig’ bezig.

Johnny Rosenberg

Zanger Johnny Rosenberg werd geboren op 11 september 1977 in Eindhoven en behoort tot de zeer muzikale zigeunerfamilie Rosenberg (van o.a. The Rosenberg Trio). Met sprankelende, swingende jazzy en feel-good popnummers zorgt zanger Johnny Rosenberg ervoor dat de tijden van Dean Martin, Frank Sinatra, Nat King Cole en Tony Benett weer herleven.

Laetitia Gerards

Zangeres Laetitia Gerards treedt op bij gerenommeerde orkesten en ensembles als het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Residentie Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, Camerata RCO, Amsterdam Sinfoniëtta en Het Orkest van de Achttiende Eeuw. In 2016 debuteerde ze bij het Moscow Symphony Orchestra in de Grote Zaal van het Tchaikovsky conservatorium in Moskou. Op uitnodiging van de Netherlands-America Foundation gaf ze concerten in Los Angeles, San Francisco, Calgary en Vancouver.

Philips Harmonie

De Philips Harmonie is door haar ambitie uitgegroeid tot een van de beste Europese bedrijfsorkesten op het gebied van symfonische en moderne blaasmuziek. Het orkest speelt al jaren onder leiding van de Belg Matty Cilissen.

Matty Cilissen

Matty Cilissen (1976) kreeg al op 6-jarige leeftijd zijn eerste muzieklessen. Hij volgde diverse muziekopleidingen aan de conservatoria van Brussel, Gent, Antwerpen, Maastricht en het Lemmensinstituut te Leuven. Als hoofdvakken koos Matty ‘Directie’  (bij onder anderen François De Ridder, Jan Cober, Dirk De Caluwé, Norbert Nozy, Jan Hadermann, Dirk Brossé en Jan Van der Roost) en dwarsfluit/piccolo (bij onder anderen Gaby Van Riet en Wim Tonnaer).

Matty behaalde maar liefst vier masterdiploma’s, waaronder het masterdiploma orkestdirectie (Cum Laude) en het masterdiploma symfonische orkestdirectie (Cum Laude). Daarnaast studeerde hij muziekgeschiedenis, orkestratie, percussie, klassieke en 20e-eeuwse vormanalyse, harmonie, contrapunt, kamermuziek en muziekfilosofie.

In de wereld van de symfonische blaasmuziek was Matty al op zeer jonge leeftijd erg succesvol als dirigent. Op onder andere het Wereldmuziekconcours te Kerkrade, het TEMA Tielen Concours, een wedstrijd voor lichte muziek en entertainment en het Certamen te Altea (Spanje) behaalde hij dan ook verschillende laureaatstitels. Ook behaalde hij de hoogste artistieke resultaten van alle deelnemers in het teken van de toelatingsproeven Officier Kapelmeester bij de Belgische Defensie. In de zomer van 2017 werd hij wereldkampioen in de Concertafdeling met Harmonie Sint Petrus en Paulus op het WMC 2017 te Kerkrade. Sinds 2008 is Matty Cilissen chef-dirigent van de Philips Harmonie. Daarnaast is hij dirigent van Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht en van een aantal andere gerenommeerde orkesten.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten