Koninklijke beloning voor ziekenhuisdirecteur
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van David Mark via Pixabay

De Nederlandse Koning Willem Alexander van Oranje-Nassau heeft de bestuursvoorzitter van het Eindhovense Catharina Ziekenhuis, dr. Piet Batenburg, voor zijn verdiensten beloond met het Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Batenburg neemt wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid van het ziekenhuis. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft hem de versierselen die bij de koninklijke onderscheiding horen uitgereikt.

Batenburg is sinds 2008 voorzitter van de Raad van Bestuur. Onder zijn leiding ontwikkelde dit regionale ziekenhuis zich tot een topklinische instelling met een verzorgingsgebied voor heel Zuid-Nederland. Momenteel beschikt de zorginstelling over 23 van de 25 topklinische functies en is daarmee vergelijkbaar met een universitair medisch centrum. Er zijn momenteel twaalf hoogleraren werkzaam. Verder wordt er veel onderzoek verricht dat tot gezaghebbende wetenschappelijke publicaties leidt.

Batenburg sloot een academisch bondgenootschap met het Maastricht Universitair Medisch Centrum dat heeft bijgedragen aan de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zette hij zich in voor de samenwerking met de Faculteit Biomedische Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Zo versterkte hij de rol van medische technologie in de gezondheidszorg. Tenslotte leidde hij de succesvolle renovatie van het ziekenhuis en de vorming van het Hart- & Vaatcentrum. Naast zijn hoofdfunctie bekleedde hij tal van bestuursfuncties en zette hij zich in voor diverse maatschappelijke nevenactiviteiten die ten goede zijn gekomen aan de samenleving. Batenburg was eerder, van 2001 tot 2008 bestuursvoorzitter van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Daarvoor werkte hij als internist in het Zuiderzee Ziekenhuis in de Maasstad. Daar was hij ook enkele jaren voorzitter van het bestuur van de medische staf.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten