Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van David Mark via Pixabay

De Nederlandse Koning Willem Alexander van Oranje-Nassau heeft de bestuursvoorzitter van het Eindhovense Catharina Ziekenhuis, dr. Piet Batenburg, voor zijn verdiensten beloond met het Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Batenburg neemt wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid van het ziekenhuis. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft hem de versierselen die bij de koninklijke onderscheiding horen uitgereikt.

Batenburg is sinds 2008 voorzitter van de Raad van Bestuur. Onder zijn leiding ontwikkelde dit regionale ziekenhuis zich tot een topklinische instelling met een verzorgingsgebied voor heel Zuid-Nederland. Momenteel beschikt de zorginstelling over 23 van de 25 topklinische functies en is daarmee vergelijkbaar met een universitair medisch centrum. Er zijn momenteel twaalf hoogleraren werkzaam. Verder wordt er veel onderzoek verricht dat tot gezaghebbende wetenschappelijke publicaties leidt.

Batenburg sloot een academisch bondgenootschap met het Maastricht Universitair Medisch Centrum dat heeft bijgedragen aan de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zette hij zich in voor de samenwerking met de Faculteit Biomedische Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Zo versterkte hij de rol van medische technologie in de gezondheidszorg. Tenslotte leidde hij de succesvolle renovatie van het ziekenhuis en de vorming van het Hart- & Vaatcentrum. Naast zijn hoofdfunctie bekleedde hij tal van bestuursfuncties en zette hij zich in voor diverse maatschappelijke nevenactiviteiten die ten goede zijn gekomen aan de samenleving. Batenburg was eerder, van 2001 tot 2008 bestuursvoorzitter van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Daarvoor werkte hij als internist in het Zuiderzee Ziekenhuis in de Maasstad. Daar was hij ook enkele jaren voorzitter van het bestuur van de medische staf.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here