Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van moritz320 via Pixabay

Als eerste in Nederland begint Thuiszorg West-Brabant op verzoek van de GGD met coronatesten bij mensen thuis. Vooralsnog gaat het om minder mobiele en mindervalide oudere mensen met verdachte verschijnselen in negen West-Brabantse gemeenten: Etten-Leur, Zundert, Rucphen, Halderberge, Roosendaal, Moerdijk, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht.

Thuistesten verlaagt de werkdruk in teststraten en zorgt dat kwetsbare ouderen toch snel duidelijkheid hebben. Het is vooral een efficiënte werkwijze. Tot nu komen kwetsbare senioren op een wachtlijst om speciaal naar de enige West-Brabantse teststraat in Breda te worden vervoerd. Dat nam steeds een aantal dagen in beslag.

De ouderen die voor een coronatest in aanmerking komen, krijgen bezoek van wijkverpleegkundigen van het ‘virale team’ van Thuiszorg West-Brabant (TWB). Zij krijgen bij wijze van spreken aan de keukentafel de swapstaafjes in hun neus en keel. De TWB-wijkverpleegkundigen dragen beschermende kleding. De monsters worden in een laboratorium in Roosendaal onderzocht. Een dag later volgt de uitslag.

Met deze thuiszorgtest loopt West-Brabant vooruit op een mogelijk ernstige toename van het aantal besmettingen met Covid-19. Volgende maand zijn in West-Brabant drie teststraten in plaats van nu slechts één bij het stadion van voetbalclub NAC in Breda. Deze sluit vanwege de start van het voetbalseizoen. Er komen nieuwe overdekte testplaatsen in Etten-Leur, Raamsdonksveer en Roosendaal.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here