Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van Stefan Schranz via Pixabay

Een opname op de spoed van een ziekenhuis is in de meeste gevallen een ingrijpende gebeurtenis. Een patiënt kan zich achteraf vaak weinig meer van de opname herinneren, omdat hij langdurig onder narcose is geweest. Mede hierom krijgt meer dan de helft van spoedpatiënten later te maken met lichamelijke, cognitieve of psychische klachten. Ook familieleden kunnen hier last van hebben. Een online-digitaal dagboek geeft inzicht in wat er is gebeurd. Dat kan helpen om de opname op de spoed te verwerken. En dat biedt meer mogelijkheden dan de papieren variant. Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond in de Nederlandse provincie Noord-Brabant is hiermee begonnen.

Het online dagboek is eenvoudig in het gebruik en meerdere mensen kunnen eraan meeschrijven, op afstand, bijvoorbeeld vanuit huis. Het is ook mogelijk medewerkers van de spoed toegang te geven tot een dagboek. Dan kunnen zij hun ervaringen eraan toevoegen. Zo ontstaat een nog completer verhaal van wat er is gepasseerd tijdens de spoedopname.

Het idee voor een digitaal dagboek bestond al langer in het Helmondse ziekenhuis. De ontwikkeling ervan kwam in een stroomversnelling door de strenge bezoekmaatregelen tijdens de corona-crisis.

Zorgverzekeraar CZ ondersteunt het project financieel voor twee jaar.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here