Stedenband en sportieve samenwerking tussen Mechelen en Helmond (NL)
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van Phillip Kofler via Pixabay

Naast de vriendschappelijke stedenband die de gemeentebesturen van Mechelen en Helmond in de Nederlandse provincie Noord-Brabant met elkaar hebben, is nu ook op sportief vlak een officiële samenwerking gesloten. De voetbalclubs KV Mechelen en Helmond Sport hebben daarover een akkoord bereikt. 

Als onderdeel van dit akkoord zullen het komend seizoen maar liefst vier Belgische talenten de Helmondse selectie versterken. Het zijn de 19-jarige Maxime De Bie en de 21-jarigen Gaétan Bosiers,  Arno Van Keilegom en Alec Van Hoorenbeeck.

Helmond Sport is zeer ingenomen met de overeenkomst en de sportieve aanwinsten van KV Mechelen. De betaald voetbalclub, die in Nederland speelt in de zogenaamde Keuken Kampioen Divisie (de divisie na de hoogste eredivisie), classificeert Mechelen ‘als een van de meest gerenommeerde clubs in België.’ In Helmond wordt onmiddellijk verwezen naar het jaar 1988, waarin de Nederlandse trainer Aad de Mos met KV Mechelen de toenmalige Europa Cup 2 won door  Ajax in de finale met 1-0 te verslaan. Voorts weten ze in de Brabantse stad heel goed dat de Belgen viermaal landskampioen zijn geworden en twee keer de nationale beker hebben gewonnen. ‘Vorig jaar nog’, voegen ze er in Helmond meteen aan toe.

KV Mechelen is een zeer gerenommeerde club

Volgens de woordvoerder van Helmond Sport wordt vanuit Mechelen de samenwerking met enthousiasme begroet. ‘De Keuken Kampioen Divisie, waarin Helmond Sport uitkomt, wordt in Mechelen gezien als een volwaardige competitie waarin talenten zich prima kunnen ontwikkelen’, aldus de zegsman.

Technisch coördinator Louis Coolen gaat voor Helmond Sport de samenwerking coördineren. Coolen: ‘Nu onze begroting o.m. door de coronacrisis onder druk staat, is een ondersteuning van harte welkom. Zeker als dat op sportief gebied komt vanuit een gerenommeerde club als KV Mechelen door het stallen van vier talentvolle voetballers bij Helmond Sport. Wij bieden deze talenten door middel van een prima technische en medische staf een uitstekend platform om zich verder te ontwikkelen in de Keuken Kampioen Divisie.’

‘We spreken elkaars taal en de afstand is niet groot’

De stad Mechelen was voor het gemeentebestuur van Helmond het eerste vriendschappelijke stedencontact. Het is ook de oudste stedenband. Volgens het gemeentebestuur is er een historisch verband tussen beide steden dat teruggaat tot 1314. Sinds het begin van de stedenband wordt er veel aandacht besteed aan bestuurlijke, culturele, sportieve uitwisselingen en samenwerking. De laatste jaren staan in het teken van samenwerking in EU-verband op het terrein van citymarketing. ‘Contacten zijn gemakkelijk te leggen en te onderhouden, we spreken elkaars taal en de afstand is niet erg groot’, aldus de gemeente Helmond op haar website over de stedenband.

Helmond heeft ruim 92.000 inwoners. Beide steden liggen 127 kilometer ofwel ongeveer anderhalf uur rijden van elkaar.  

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten