Redacteur: Jan H.F. van der Heyden, jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van meineresterampe via Pixabay

De 18.000 inwoners van de Antwerpse gemeente Kasterlee-Lichtaart-Tielen krijgen volgende maand een nieuw gratis weekblad in hun brievenbus met als titel DeMooiKasterleeKrant. Het is een initiatief van de Nederlandse uitgeverij DeMooiRooiKrant. Het is voor het eerst dat deze Nederlandse onderneming uit het Brabantse Sint-Oedenrode haar vleugels uitslaat naar België.

Na het verdwijnen van weekblad De Postiljon uit Kasterlee ziet de Nederlandse onderneming brood in een nieuw huis-aan-huisblad, dat geleid gaat worden door Lief Keuppens uit Kasterlee, de Nederlander Jan Verhoeven uit Lichtaart en de Nederlandse uitgeverij-eigenaar Bas van Turnhout. Verhoeven is als oud-inwoner van Sint-Oedenrode, dat in de volksmond ‘Rooi’ wordt genoemd, bekend met de werkwijze van de franchise-uitgever.

Eerste franchiseformule in Nederlandse krantenwereld

De Nederlandse ondernemer Van Turnhout is 10 jaar geleden in zijn woonplaats Sint-Oedenrode begonnen met het uitgeven van een geprinte uitgave van zijn nieuwssite. In 10 jaar is de keten sterk uitgebreid met verschijning in 6 andere gemeenten in zuidoost-Brabant. Het was destijds de eerste franchiseformule in de krantenwereld van Nederland met huis-aan-huisbladen gekoppeld aan een dagelijkse nieuwssite. De uitgever noemt het een ‘eigentijdse formule voor redacteurs en verkopers.’ Van Turnhout is continu op zoek aan franchisenemers.

De weekbladen van de Rooise uitgever kenmerken zich door een lage drempel voor inwoners en het verenigingsleven om in de krant te verschijnen. De kranten vervullen daardoor een sterke sociaalbindende functie.

In België wil Van Turnhout samen met Keuppens beginnen in Kasterlee; het is de bedoeling dat in meer Vlaamse gemeenten het weekblad gaat verschijnen.
DeMooiKasterleeKrant heeft volgens de uitgever onmiddellijk een overeenkomst gesloten met de gemeente Kasterlee om 50 weken per jaar informatie te verstrekken. De krant heeft inmiddels een kantoor betrokken in de Melkstraat 38 in Kasterlee.      


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here