DAF Trucks zorgt voor meer werkgelegenheid in Westerlo
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden, jan@dommelmeander.nl - Afbeelding van A Beijeman via Pixabay

DAF Trucks in Eindhoven zorgt voor meer werkgelegenheid in Westerlo. Het concern gaat de productie verhogen. Met ingang van 1 oktober wordt het totaal aantal te bouwen trucks opgeschroefd van 160 naar 180 per dag. Een woordvoerder van DAF Trucks heeft dit tegenover deze site bevestigd.

Om de stap van 160 naar 180 trucks per dag mogelijk te maken, trekt DAF 190 nieuwe medewerkers aan, waarvan 120 in Westerlo en 70 in Eindhoven. Om de productieverhoging mogelijk te maken, is volgens DAF in Westerlo een extra ploeg nodig.  
Voordat de coronacrisis uitbrak, bedroeg het dagelijks productieniveau van DAF 200 trucks. Dit betekent dat DAF met de verhoging per 1 oktober op 90 procent van het oude niveau terugkeert.

Vakbonden blij verrast

Blijkens een publicatie in het Eindhovens Dagblad zijn de bij DAF betrokken vakbonden in Nederland en België blij verrast met de productieverhoging.
Voor Hans Vaneerdewegh van de Belgische vakbond ACV is het tempo waarin DAF zich weet te herstellen opvallend. ‘Dat het zo snel gaat is wel onverwacht.’
Hans Wijers van de Nederlandse vakbond FNV spreekt de hoop uit dat DAF de coronacrisis kan weerstaan ‘zonder ontslagen’. DAF werd in maart zwaar getroffen door de gevolgen van het virus. De truckproductie moest een maand worden stilgelegd met het oog op de veiligheid van de medewerkers en vanwege problemen met de aanvoer van onderdelen van toeleveranciers. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten