bron: persbureau IPS - foto: Afbeelding van Adam Derewecki via Pixabay

Jonge republikeinse kiezers in de Verenigde Staten willen, in tegenstelling tot hun ouders, steeds vaker wél klimaatactie. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Pew Research.

Er zijn onder republikeinse kiezers aanzienlijke generatieverschillen als het gaat om het denken over klimaat, milieubescherming en energievoorziening.

De generatie tussen 18 en 39 jaar oud is meer geneigd te denken dan mensen een rol spelen in de klimaatverandering, dat de federale regering te weinig doet voor het klimaat en dat de VS zich meer moeten richten op duurzame energiebronnen.

Steenkool en schaliegas

Uit de peiling die in april en mei werd gehouden, blijkt dat slechts 45 procent van de jonge republikeinen voor uitbreiding van de steenkoolindustrie, schaliegaswinning en oliewinning voor de kust is, terwijl dat onder oudere republikeinen 79 procent is.

Van alle republikeinen denkt slechts 16 procent dat menselijke activiteiten bijdragen aan de opwarming van de aarde, maar onder de groep jonge republikeinen is dat 29 procent.

Deze jongeren vinden ook vaker dan ouderen dat de overheid te weinig doet om de water- en luchtkwaliteit en de habitat van dieren te beschermen.

Tv-campagne

Jonge, milieubewuste conservatieven lieten afgelopen week van zich horen met een reeks tv-reclames op de conservatieve zender Fox News. Daarin vroegen ze de Amerikaanse president Donald Trump de economie na de coronacrisis weer op te bouwen met schone energie.

Onder de noemer The American Conservative Coalition Campus pleiten ze voor schone transportinfrastructuur, stimuleringsmaatregelen voor grondeigenaren voor ondergrondse CO2-opslag en financiering voor duurzame energie.

De tv-reclames lieten onder meer bosbranden, stormen en rokende schoorstenen op industrieterreinen te zien. Ook toonden ze beelden van voormalige Republikeinse presidenten, waaronder George H.W. Bush en Ronald Reagan. Bush roept in die beelden op tot “succesvolle economische ontwikkeling, hand in hand met milieubescherming.”


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here