bron: Universiteit Gent

Het nieuwe GUM (Gents Universiteitsmuseum) kon op 21 maart niet opengaan voor het grote publiek door de Corona-maatregelen. Het is nog even wachten voor het GUM feestelijk kan opengaan voor iedereen. De Universiteit Gent richt zich nu met volle kracht op het mogelijk maken van de examens voor de 45.000 studenten. Intussen wordt verder gewerkt aan de opstelling en aan het educatieve programma van het GUM. Daarom nodigt de UGent deze zomer exclusief leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs (en hun huisgenoten) uit om het museum te komen testen. Dit natuurlijk binnen strikte veiligheidsmaatregelen en mits reservatie. Het GUM wil zo de leerkrachten warm maken voor een schoolbezoek tijdens het volgende schooljaar.

Het GUM is helemaal nieuw voor iedereen. En zeker voor leerkrachten die volop schooluitstappen plannen voor het schooljaar 2020-2021. Om hen de kans te geven om het museum te leren kennen, nodigen de UGent hen deze zomer uit (in samenwerking met Klasse). Zo leren ze het GUM al een beetje kennen en weten ze wat ze kunnen verwachten van een bezoek met de klas aan het GUM. Ze krijgen een infopakket mee over het educatief aanbod en kunnen enkele opdrachten die de gidsen met leerlingen normaal gezien doen zelf uitvoeren. Zo krijgen ze een unieke inkijk in de rondleidingen en ateliers die het GUM aanbiedt.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here