bron: Stad Aarschot - foto: Afbeelding van Linus Schütz via Pixabay

De fietszone in de Aarschotse binnenstad wordt uitgebreid. Dat besliste de gemeenteraad op donderdag 11 juni.

Bij de invoering van het nieuwe circulatieplan afgelopen zomer zorgde de stad Aarschot voor een primeur. Bepaalde delen van de binnenstad werden omgedoopt tot fietszone. Dat is een aaneenschakeling van fietsstraten. In een fietsstraat is de fietser baas: auto’s mogen fietsers niet inhalen en de snelheid is er beperkt tot 30 km per uur.

Die fietszone wordt nu uitgebreid ten noorden van de Demer. “De bestaande fietszone werkt en een uitbreiding dringt zich op”, zegt schepen van Mobiliteit Annick Geyskens. Sinds de invoering van het nieuwe circulatieplan zijn de reacties immers overwegend positief. Door de coronacrisis is er bovendien nood aan meer ruimte voor de actieve weggebruiker. We maken daarom versneld werk van de uitbreiding. Een evaluatie in het najaar blijft wel nog steeds de bedoeling.”

Schepen van Openbare Werken Gerry Vranken: “We maken zo snel mogelijk werk van de uitbreiding van de fietszone. Van zodra de nodige verkeersborden beschikbaar zijn, gaan we meteen aan de slag. De zomer, en hopelijk ook het mooie weer, staan voor de deur.”

Aarschot fietsstad

Burgemeester Gwendolyn Rutten besluit: “We maken ons klaar voor een zomer in eigen land. En fietsen hoort daar zeker bij. Sinds de coronacrisis zijn we ook massaal aan het fietsen geslagen. Met de uitbreiding van de fietszone willen we dat nog meer stimuleren. Vandaar ook de versnelde uitvoering. Bovendien past het binnen onze visie om van Aarschot een echte fietsstad te maken.”


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here