foto: Afbeelding van David Mark via Pixabay

De wereldgezondheidsorganisatie is ingenomen met de financieringstoezeggingen die zijn gedaan op de Global Vaccine Summit, dat virtueel werd georganiseerd door de Britse regering. Met deze nieuwe toezeggingen kan de volgende generatie beschermd worden en kan de ongelijkheid in ziekten verminderd worden door tegen 2025 nog eens 300 miljoen kinderen te vaccineren. 

“Dankzij vaccins zijn honderden miljoenen sterfgevallen voorkomen. Polio is op de rand van uitroeiing gebracht en de afgelopen jaren zijn er nieuwe vaccins beschikbaar gekomen voor ebola en malaria ‘, aldus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO. 

Bron en volledig artikel: WHO


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here