foto: Afbeelding van Brad Dorsey via Pixabay

Wie vroeger na genezen te zijn van kanker een schuldsaldoverzekering wilde afsluiten, betaalde daarvoor vaak zeer hoge premies of werd zelfs uitgesloten van de mogelijkheid om zo’n verzekering af te sluiten. Een nieuwe wet maakt daar nu komaf mee. Wie als ex-kankerpatiënt sinds 1 februari jl. een schuldsaldoverzekering wil afsluiten kan onder bepaalde voorwaarden genieten van een zogenaamd ‘recht om vergeten te worden’. Dat betekent dat de verzekeraar bij de beoordeling van de aanvraag geen rekening mag houden met het feit dat de aanvrager eerder kanker had en genezen is. De verzekeraar mag al evenmin op basis van een ziekte die ‘moet vergeten worden’ extra bijpremies vragen waardoor het contract ‘duurder’ wordt voor de ex-patiënt. Bovendien mag de verzekeraar deze kankeraandoening ook niet uitsluiten uit het verzekeringscontract. Bron en volledig artikel: Artsenkrant


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here