foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

De coronacrisis stimuleert de solidariteit: Belgen voelen zich net extra verbonden met elkaar. Dat blijkt uit het Nationaal Geluksonderzoek van de Universiteit Gent en levensverzekeraar NN. 

De Belg is minder met zichzelf bezig en denkt meer aan de anderen. Zo maakt hij zich meer zorgen over andere dierbaren en kwetsbare groepen dan over zijn eigen gezondheid.

De Belg is ook extra solidair met anderen. 90% ziet het als zijn burgerplicht om uit solidariteit adviezen en veiligheidsmaatregelen op te volgen. Eigenbelang wordt in deze crisisperiode ook ondergeschikt aan dat van de gemeenschap.

Bron en volledig artikel: VRTNWS


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here