Ruim 40 procent meer Fairtrade-producten verkocht in 2019
foto: Niclas Illg

De verkoop van producten met het Fairtade-label kende ook in 2019 een sterke groei. Het volume steeg met 41 procent, de omzet nam met 30 procent toe tot een record van 220 miljoen euro. De positieve trend van de afgelopen jaren zet zich onverminderd door. Tijdens de coronacrisis steeg de verkoop van eerlijke en lokale producten. En in een rondvraag van Fairtrade Belgium bij 1.000 Belgen gaf bijna de helft aan na de lockdown meer aandacht te willen besteden aan duurzame voeding dan voor de crisis. Bron en volledig artikel: VRTNWS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten