foto: Afbeelding van isidingo via Pixabay

Dat is een grote mijlpaal en een flinke stap vooruit in de bestrijding van zwerfafval en dus plasticvervuiling. Dit voorkomt jaarlijks tot wel 90 miljoen plastic flesjes in het milieu.  Per plastic flesje kleiner dan 1 liter zullen onze noorderburen 15 cent statiegeld betalen. De flesjes zal je op zo’n 12.000 plekken in Nederland kunnen inleveren: in supermarkten, treinstations, tankstations,… Bronnen en volledige artikels: Goednieuws.nl en Greenpeace  


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here