foto: Afbeelding van isidingo via Pixabay

Dat is een grote mijlpaal en een flinke stap vooruit in de bestrijding van zwerfafval en dus plasticvervuiling. Dit voorkomt jaarlijks tot wel 90 miljoen plastic flesjes in het milieu.  Per plastic flesje kleiner dan 1 liter zullen onze noorderburen 15 cent statiegeld betalen. De flesjes zal je op zo’n 12.000 plekken in Nederland kunnen inleveren: in supermarkten, treinstations, tankstations,… Bronnen en volledige artikels: Goednieuws.nl en Greenpeace  


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here