Dankzij steeds betere gezondheidszorg stijgt de levensverwachting wereldwijd: in lage-inkomenslanden steeg de levensverwachting tussen 2000 en 2016 met elf jaar tot gemiddeld 62,7 jaar, zo maakte de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekend. De stijging is vooral te danken aan betere bescherming tegen en behandeling voor besmettingen met hiv, malaria, tbc en tropische ziekten. Ook is er een verbetering merkbaar bij de verzorging van zwangere vrouwen en jonge kinderen. Tussen 2000 en 2018 is de kindersterfte gehalveerd. Bron en volledig artikel: De Morgen


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here