Prof. Reginald Deschepper (VUB) en de vzw LifeMe werken samen met de startup Esperity om de app EmpowerMe te lanceren die de gebruikers bewust maakt van het belang van een goede levensstijl als wapen tegen het corona virus. De levensstijlpeilers lichaamsbeweging, stress, slaap, voeding, sociale relaties, zingeving en omgevingsfactoren hebben immers een door onderzoek bewezen effect op de immuniteit in het geval van een virale infectie.

De app kan gratis worden gedownload in de App Store en Google Play Store, www.lifeme.be. Tegelijkertijd brengt Reginald Deschepper een publicatie uit om het grote publiek te helpen. Kunnen levensstijlaanpassingen helpen om het coronavirus in te tomen?  is gratis te downloaden. 

De inhoud die in de app aangeboden wordt, is het vervolg op het boek ‘Levensstijl als medicijn’, waarin prof. Reginald Deschepper (VUB) uitlegt hoe de zeven levensstijlpeilers bijdragen tot de gezondheid en dus een betere immuniteit. Deze immuniteit is cruciaal in het leven met Covid-19. De gezondheidscrisis heeft een belangrijke impact op onze levensstijl. Mensen worden geconfronteerd met meer stress, minder sociale contacten, beweging, een slechte nachtrust en vaak ook ongezondere voedingsgewoonten. Deze ongezonde levensstijl blijkt een grote vijand van immuniteit. Heel wat coronapatiënten die op de IC terecht komen hebben overgewicht met onderliggende aandoeningen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Quiz
Op de app kunnen bezoekers hun levensstijlkennis beoordelen door deel te nemen aan een quiz en hun mening te geven over een aantal stellingen, zoals ‘Verhoogde jouw alcoholgebruik tijdens de coronacrisis ten opzichte van vroeger’. Via de app kunnen bezoekers ook hun interesse tonen om ook deel te nemen aan een onderzoek waarbij ze gedurende 12 maanden gevolgd worden op het vlak van hun levensstijlgewoonten. 

Publicatie Levensstijl tegen corona 
In navolging van zijn boek ‘Levenstijl als medicijn’ heeft professor Deschepper nu ook een publicatie geschreven over leven in coronatijden. Daarin staan tips en leidraden hoe je je het best weerbaar maakt. Het draag de titel “Kunnen levensstijlaanpassingen helpen om het coronavirus in te tomen?” Het wordt gratis verspreid en men kan het raadplegen en downloaden via website www.lifeme.be of via Uitgeverij Lannoo https://www.lannoo.be/nl/je-levensstijl-als-medicijn

Over LifeMe
LifeMe vzw werd opgericht in 2018 met als doel het bewustzijn over de impact van levensstijl op de gezondheidsresultaten te verhogen door middel van een evidence based aanpak. Bovendien wil de organisatie onderzoek doen naar levensstijlgebonden onderwerpen.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here