Wereldwijd minder doodstraffen voor vierde jaar op rij
bron: persbureau IPS - foto: Afbeelding van Ichigo121212 via Pixabay

Doodstraffen daalden vorig jaar wereldwijd met 5 procent. Dat zegt Amnesty International in zijn overzichtsrapport over de doodstraf in 2019.

Voor het vierde jaar op rij daalde het totale aantal executies in de wereld: van minstens 690 in 2018 tot minstens 657 vorig jaar, het laagste aantal van het voorbije decennium.

“De doodstraf is een weerzinwekkende en onmenselijke straf, en er is geen enkel geloofwaardig bewijs dat ze misdadigers meer zou afschrikken dan gevangenisstraffen. De overgrote meerderheid van de landen in de wereld erkent dat en het is bemoedigend vast te stellen dat het aantal executies wereldwijd blijft afnemen”, zegt Lore Van Welden, woordvoerder van Amnesty International Vlaanderen.

Wereldwijd hebben 106 landen de doodstraf volledig afgeschaft voor alle misdaden; 142 landen hebben de doodstraf bij wet of in de praktijk afgeschaft.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten