bron: persbureau IPS - foto: Afbeelding van Christian Packenius via Pixabay

Malawisch president Peter Mutharika en alle ministers van het land staan drie maanden lang 10 procent van hun loon af om de strijd tegen het coronavirus te helpen financieren.

President Mutharika (79) deed de aankondiging samen met de uitrol van een plan om de impact van covid-19 op de economie van het land te beperken. Dat zegt Today News Africa, op basis van berichten van lokale media in Malawi.

Enkele van de economische steunmaatregelen zijn onder meer een belastingverlaging voor bedrijven, een verlaging van de benzineprijs en steun voor de aanwerving van extra gezondheidswerkers.

Tabaksmarkt blijft open

Vorige donderdag werd in Malawi een eerste geval van corona gerapporteerd. Het was een van de laatste landen van Afrika dat tot dan nog coronavrij was. Ondertussen zijn er vier bevestigde gevallen. Het gaat allemaal om mensen die uit Groot-Brittannië naar Malawi zijn gereisd.

Het land heeft alvast maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo zijn de scholen gesloten en raadt de regering mensen aan om de handen vaker te wassen en zoveel mogelijk van thuis uit te werken. Sociale bijeenkomsten van meer dan honderd mensen, inclusief politieke bijeenkomsten en kerkbezoeken, zijn verboden.

De export van tabak, de belangrijkste economische activiteit van Malawi, zal worden verdergezet om buitenlandse inkomsten te garanderen en tabaksboeren aan het werk te houden.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here