bron en foto: Dwengo vzw

Vandaag lanceert Dwengo vzw enkele heel interessante programmeerlespakketten voor het onderwijs. Dingen die je ook thuis kan doen in deze corona-tijd. 

Heb je er altijd al van gedroomd een eigen robot te bouwen? Of simuleer je liever een epidemie? De COVID-19 pandemie houdt heel de wereld in haar greep. Terwijl België het principe van sociale uitsluiting hanteert, zet Nederland volop in op groepsimmuniteit. In dit project kunnen leerlingen een epidemie simuleren doorheen een sociaal netwerk, en onderzoeken welke strategieën de ziekte het best onder de knoet kunnen houden.

Meer via: https://scholen.dwengo.org/

Lees ook het Goed Nieuws artikel over de oprichter van Dwengo: Jongens én meisjes uitvinders van de toekomst?


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here