bron: Stad Antwerpen - foto: Afbeelding van Harry Fabel via Pixabay

De stad Antwerpen ondertekent het Bomencharter en onderstreept op die manier het engagement van de stad en haar districten om veel bomen te planten tijdens de periode 2019 – 2024.

Het Bomencharter is een initiatief van Jo Maes en wordt ondertekend door de lokale besturen en de overige partners die samen zo veel mogelijk bomen willen planten in Vlaanderen tijdens de periode 2019 – 2024.

De stad Antwerpen en haar districten plannen om in deze periode minstens 12.000 bomen te planten. Daarvan zijn er 4200 bijkomend. Fons Duchateau, schepen voor groen: “Bomen zijn onmisbaar in een grote stad zoals Antwerpen. Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit en bieden bescherming tegen hitte, droogte en overstromingen. Daarnaast zorgen ze voor een aangename en gezellige leefomgeving.”


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here