Antwerpen engageert zich om meer bomen te planten
bron: Stad Antwerpen - foto: Afbeelding van Harry Fabel via Pixabay

De stad Antwerpen ondertekent het Bomencharter en onderstreept op die manier het engagement van de stad en haar districten om veel bomen te planten tijdens de periode 2019 – 2024.

Het Bomencharter is een initiatief van Jo Maes en wordt ondertekend door de lokale besturen en de overige partners die samen zo veel mogelijk bomen willen planten in Vlaanderen tijdens de periode 2019 – 2024.

De stad Antwerpen en haar districten plannen om in deze periode minstens 12.000 bomen te planten. Daarvan zijn er 4200 bijkomend. Fons Duchateau, schepen voor groen: “Bomen zijn onmisbaar in een grote stad zoals Antwerpen. Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit en bieden bescherming tegen hitte, droogte en overstromingen. Daarnaast zorgen ze voor een aangename en gezellige leefomgeving.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten