bron: IPS - foto: Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

Britse overheidsstatistieken laten zien dat in 2019 voor het eerst meer dan de helft van de energie uit duurzame bron kwam. 

De nieuwe voorlopige gegevens van de regering geven aan dat de productie van hernieuwbare energie vorig jaar is gestegen, terwijl de energie-efficiëntie bleef toenemen. Als gevolg hiervan kwam meer dan de helft van de energiemix uit duurzame bron. 

De totale energieproductie is in Groot-Brittannië in 2019 voor het eerst in vijf jaar gedaald, suggereren de statistieken. Het energieverbruik daalde met twee procent.

Tegelijk zou de productie uit hernieuwbare energiebronnen met 4,9 procent in de loop van het jaar zijn toegenomen, vooral als een gevolg van de verhoogde wind- en zonnecapaciteit, vertellen de cijfers.

51,6 procent duurzaam

Energie uit steenkool daalde met 14 procent, net als de productie van kernenergie. Het aandeel van gas in de energiemix steeg met ongeveer 1,5 procent wat de totale productie van CO2-lage elektriciteit in 2019 op 51,6 procent bracht, tegenover 49,6 procent in 2018. 

De cijfers werden gisteren gecommuniceerd, op dezelfde dag dat energiegigant Drax heeft aangekondigd om zijn laatste kolengestookte productie-eenheid in maart 2021 te sluiten.

De Britse overheid heeft de uitfasering van alle kolencentrales vooropgesteld tegen 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here