bron: IPS - foto: Afbeelding van Georg Langbehn via Pixabay

De Britse universiteit Imperial College London bouwt een van de grootste innovatiecentra ter wereld. In de technologisch hub zullen oplossingen worden bedacht om de impact van de klimaatverandering tegen te gaan.

Het nieuwe centrum wordt opgetrokken op de wetenschapscampus van de Britse universiteit Imperial College en krijgt de naam Centre for Climate Change Innovation (CCCI). Het CCCI heeft als doel om honderden ondernemers in het domein van de schone technologie te helpen om klimaatgerelateerde technologieën te ontwikkelen en te commercialiseren.

Verwacht wordt dat het centrum zich zal richten op vijf belangrijke gebieden: schone lucht, duurzame voedselproductie, CO2-arme en klimaatweerbare gebouwen, schoon transport en productie in een CO2-arme economie.

Nieuwe ideeën ondersteunen

“De Londense klimaat- en milieusector is al 40 miljard Britse pond waard aan omzet per jaar en groeide vorig jaar met 10 procent”, zegt Richard Templer van onderzoeksinstelling Grantham Institute, dat het CCCI zal gaan leiden. “De stad zit vol met mensen die verschillende ervaringen en nieuwe ideeën hebben om het tij van de klimaatverandering te keren. We moeten hen dringend helpen zich te kunnen vestigen en groeien zodat ze een wereldwijde impact kunnen hebben”, zei hij in een verklaring. 

De burgervader van Londen, Sadiq Khan, steunt het project. “We zitten te midden van een klimaatcrisis. Ik doe er alles aan wat in mijn macht ligt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen zoals de introductie van een lage-emissiezone, een CO2-standaard voor nieuwe gebouwen en de steun aan pensioenfondsen die zich terugtrekken uit fossiele brandstoffen”, zei hij in een verklaring. “Het is noodzakelijk dat we technologie en innovatie alle kansen geven om zich in te zetten voor de grootste uitdaging van onze tijd.”

Khan maakt 8,6 miljoen Britse pond vrij voor het nieuwe innovatiecentrum in zijn stad. 


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here