Foto: Afbeelding van Linus Schütz via Pixabay

Op de fietsostrade F13 tussen Antwerpen en Boom wordt getest of het voorrang geven aan de fietsers op de fietsostrade aan beide spoorwegovergangen de veiligheid van de fietsers verhoogt.

Dagelijks passeren heel wat pendelaars en scholieren op deze fietsstrade.

Een proefopstelling aan de spoorwegovergangen zorgt ervoor dat de gebruikers van de fietsostrade steeds voorrang hebben op het verkeer dat de spoorweg wil oversteken. Zo komen er fietspadmarkeringen op de kruispunten, haaientanden en voorrangsborden voor alle gebruikers.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Als na evaluatie blijkt dat deze ingreep het comfort en de veiligheid van de fietsers verhoogt, zal dit mee verwerkt worden in de definitieve plannen voor de fietsostrade ”.

In het voorjaar gaat het proefproject van start, na een zestal maanden volgt er een evaluatie.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here