bron: IPS - foto: Afbeelding van Welcome to all and thank you for your visit ! ツ via Pixabay

Het aantal gevallen van cholera is wereldwijd met 60 procent verminderd in 2019, blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Vooral in Haïti, Somalië en de Democratische Republiek Congo is vooruitgang geboekt.

In 2018 tekende de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 499.447 gevallen van cholera op, en 2990 sterfgevallen. Hoewel in verschillende landen nog altijd een epidemie woedt, wijzen de cijfers op een sterke terugval, die zich ook in 2019 heeft doorgezet. Vorig jaar werden bijna 18 miljoen vaccins verscheept naar elf landen. 

“De terugval die we zien in verschillende landen waar cholera endemisch is, toont dat het de internationale gemeenschap menens is in de strijd tegen de ziekte en bewijst ook de cruciale rol van massale vaccinatiecampagnes”, zegt WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Maar we blijven benadrukken dat de strijd tegen cholera op lange termijn gewonnen moet worden door de toegang tot zuiver drinkwater en adequate afvalwaterverwerking te verbeteren.”

Volgens de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN moeten er tegen 2030 veel meer gezonde mensen zijn en moet er een einde komen aan ziekten zoals aids, tuberculose en malaria (SDG3).


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here