In kader van de Warmste Week werd de Jan Breydellaan in Kortrijk omgetoverd tot De Warmste Straat. De straat zet zich in voor de MUCO Vereniging.

Muco is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België. Als je muco hebt, belemmert taai slijm de ademhaling en spijsvertering. Mucopatiënten vechten elke dag tegen de ziekte, in de hoop dat in de nabije toekomst nieuwe behandelingen een beter en langer leven mogelijk maken.

Midden in de straat is er een pop-up café: de Barotheek. Acht weekends lang wordt dit de warmste plek van de buurt St-Jan. De voormalige apotheek werd omgebouwd tot een gezellig drank- en eetplekje en is meteen een bijzondere ontmoetingsplek voor iedereen uit de buurt.

Openingsuren Barotheek: vr 16-22u, za 14-22u en zo 10u30-17u

Movie@church

Op vrijdag 13/12 kan je in de St-Janskerk terecht voor de film Five Feet Apart. De zeventienjarige mucopatiënte Stella wordt verliefd op medepatiënt Will maar vanwege infectiegevaar moet ze een veilige afstand bewaren….

Een waaier aan activiteiten

Whiskey Tasting, poëzie, huiskamerconcert, quiz, beer tasting, bloemschikken, houten juwelen maken, gin tasting en nog zoveel meer. Alle activiteiten vind je hier https://www.facebook.com/pg/barotheek/events

Meer info via https://www.facebook.com/barotheek/


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here