bron en foto: Stad Mechelen

‘Zet jij de eerste stap als pleeggezin?’ Die boodschap wordt de komende dagen op zo veel mogelijk stoepen in Mechelen getatoeëerd met krijt. Stad Mechelen draagt sinds 2017 het label van pleegzorggemeente en zet dan ook mee haar schouders onder de Week van de Pleegzorg, die dit jaar plaatsvindt van 15 tot 24 november.

Als pleegzorggemeente zet Stad Mechelen mee in op de bekendmaking van en sensibilisering rond pleegzorg. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen is de stad momenteel op zoek naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgen zo veel mogelijk stoepen van 15 tot 24 november een kleine make-over. Een krijttattoo kleurt tijdelijk het straatbeeld.

“Met de krijtactie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap. Elke volwassene met een hart voor kwetsbare kinderen en begrip voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven om aan het begeleidingstraject te starten”, aldus Gabriella De Francesco, schepen van Gezin.

Warme thuis

In Mechelen zijn er op dit moment 72 pleeggezinnen, die samen 90 kinderen en jongeren een warme thuis geven. Gabriella De Francesco: “In Mechelen hebben alle pleeggasten, jong en oud, recht op een UiTPAS met kansentarief. We stimuleren hen zo veel mogelijk om met gelijke kansen in het leven staan en net als hun leeftijdgenoten deel te nemen aan het sport- en cultuurleven in de stad.”


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here