bron: Stad Aarschot - Foto: Afbeelding van Michael Fertig via Pixabay

Tijdens de lente en de zomer zie je de speelstraten overal opduiken: straten omgetoverd tot echte kinderparadijzen, auto’s aan de kant, kinderen op straat en spelen maar! Vanaf nu kan je in Aarschot ook een sneeuwstraat aanvragen.

Als het in de winter sneeuwt, worden straten al snel gestrooid en is er nog weinig plaats voor sneeuwpret.

Uit het traject kind- en jeugdvriendelijke stad blijkt dat kinderen het belangrijk vinden om te kunnen spelen in hun buurt. Speelstraten bieden een mooi, tijdelijk antwoord op deze vraag. De gemeenteraad stemde unaniem in met het voorstel van jeugdcentrum De Klinker om het concept vanaf dit najaar uit te breiden met sneeuwstraten.

Slechts in een paar Vlaamse steden kan je al een sneeuwstraat aanvragen. Aarschot wordt daar nu één van. Als je een sneeuwstraat aanvraagt, wordt er niet gestrooid en kan klein (en groter) genieten van sleeritten, sneeuwbalgevechten…

Je kan aan je sneeuwstraat ook een buurtfeest koppelen. Een winterbarbecue, een stalletje met warme chocolademelk of nog iets anders… Zo kunnen de volwassenen gezellig socializen terwijl de kinderen in de sneeuw spelen.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here