bron: IPS - foto: Afbeelding van Katja Fuhlert via Pixabay

Na Ghana en Malawi start ook Kenia met een baanbrekend vaccin tegen malaria. Wereldwijd eist malaria elke twee minuten het leven van een kind. 

Ook in Kenia is Malaria een van de grootste doodsoorzaken bij kinderen jonger dan vijf jaar. Het land volgt daarom het voorbeeld van Malawi en Ghana en voegt zich bij het testprogramma voor het vaccin RTS,S. Dat is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) baanbrekend omdat het als enige het malariarisico bij kinderen aanzienlijk vermindert. 

Levens redden

Het vaccin zal in risicogebieden in het land toegediend worden aan kinderen ouder dan 6 maanden. Kenia wil in de eerste fase zo’n 120.000 kinderen per jaar vaccineren in de districten Homa Bay, Kisumu, Migori, Siaya, Busia, Bungoma, Vihiga en Kakamega.

“Afrika heeft recent een toename gezien in het aantal malariagevallen en overlijdens”, zegt Matshidiso Moeti, WHO-directeur voor Afrika “Dat bedreigt de vooruitgang die in de voorbije twee decennia was geboekt tegen de ziekte. Het testproject zal belangrijke informatie opleveren voor het verdere gebruik van het vaccin in Afrika ten zuiden van de Sahara. Als het op grote schaal gebruikt wordt, kan het de levens van duizenden kinderen redden.”


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here