foto: Image by rawpixel from Pixabay

Faalangst, eenzaamheid, prestatiedruk: het leven van de Vlaamse student gaat niet steeds over rozen. Eén eerstejaarsstudent op de drie sukkelt met mentale problemen, één op de vier loopt risico op een depressie. In Gent vond een groep studenten een even simpele als doeltreffende oplossing: babbelen, gewoon onder elkaar.

Start to talk is een warm project dat zich richt op het mentaal welzijn bij studenten. Het is een project door studenten voor studenten. Via een praatgroep wordt er gesproken over zaken waarmee mensen het moeilijk hebben. Deze onderwerpen worden vaak niet besproken in het dagelijkse leven. Mensen voelen zich beschaamd of zwak omdat ze het moeilijk hebben. De sociale media waarop iedereen het perfecte leven lijkt te hebben maakt het er niet gemakkelijker op.

Tijdens de praatgroep kunnen studenten hun hart luchten en open praten over hun gevoelens. Ondanks het feit dat de meeste mensen elkaar niet kennen, is er een wederzijds respect en vertrouwen naar elkaar toe.

Tijdens een sessie wordt vaak beseft dat je als student niet alleen bent en dit schept een diep gevoel van verbondenheid.

bronnen: Het Laatste Nieuws en Start To Talk


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here