bron: Save the Children - foto: Image by Ulrike Mai from Pixabay

Volgens het Global Childhood Report en de End of Childhood Index zijn ten minste 280 miljoen kinderen – of 1 op de 8 kinderen – vandaag veel beter af dan ooit in de afgelopen twee decennia.

Meer kinderen zijn gezond en blijven leven na hun vijfde verjaardag. Meer kinderen hebben voldoende goed voedsel om te eten waardoor hun groei niet wordt belemmerd. Meer kinderen – meisjes en jongens – zijn op school en leren, in plaats van te moeten trouwen, ouder te worden of aan het werk te gaan. En meer kinderen zijn veilig voor geweld.

Sinds het jaar 2000 zijn de omstandigheden voor kinderen in 173 van de 176 landen verbeterd, waardoor honderden miljoenen kinderen zijn gered. Wereldwijd is er – op één uitzondering na – vooruitgang geboekt op alle End of Childhood indicatoren.

Het volledige (Engelstalige) rapport vind je hier of neem een kijkje op de website van Save the Children.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here