bron: IPS - foto: Pixabay

De schokkende foto’s van massa’s plastic in de Caraïbische Zee hebben de overheid in Guatemala wakker geschud. Ze gaat nu speciale hekken plaatsen in de Motagua-rivier.

In oktober plaatste fotografe Caroline Power op haar Facebookpagina schokkende foto’s van enorme hoeveelheden plastic in de Caraïbische Zee rond het eiland Roatán. Overal ter wereld publiceerden kranten die foto’s.

Het eiland ligt in de Golf van Honduras, waar zowel Honduras als Guatemala een stuk kust hebben. Ook daar liggen de stranden bezaaid met plastic.

Rivier

Honduras en Guatemala verwijten elkaar de belangrijkste oorzaak te zijn van de plasticvervuiling. Maar Guatemala gaat nu alvast zelf biologische hekken plaatsen in de Motagua-rivier, de langste rivier van het land. De hekken, die van gerecycleerd plastic zijn gemaakt, moeten vermijden dat het plastic in zee stroomt.

Via de Motagua, dat in zijn laatste kilometers de grens tussen beide landen vormt, stromen dagelijks massa’s plastic afval de Caraïbische Zee in. Tijdens de regenseizoen wordt die plastic stroom nog erger.

Guatemala plant ook andere maatregelen, zoals een betere afvalwaterzuivering en campagnes om de bevolking minder plastic te laten gebruiken en meer te laten recycleren.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here