foto: Ilse Meersman - bron: Rode Kruis Vlaanderen
De gloednieuwe website www.RestoringFamilyLinks.be helpt mensen op een eenvoudige manier bij de zoektocht naar vermiste familieleden. Bovendien is het een handige gids voor mensen die volgens de Belgische wetgeving in aanmerking komen voor gezinshereniging.

Sterk door wereldwijd netwerk

Rode Kruis-Vlaanderen kent een sterke traditie van meer dan 80 jaar in het opsporen van mensen via zijn dienst Tracing. Dankzij haar wereldwijd netwerk van Rode Kruisverenigingen heeft de organisatie connecties over de hele wereld. Iedereen heeft het recht om te weten wat er met zijn of haar geliefden is gebeurd. Vorig jaar werden er 257 nieuwe opsporingszaken opgestart, waarvan 79 positief afgesloten. Daarnaast werden 340 nieuwe dossiers voor gezinshereniging geopend en 67 Rode Kruisberichten verstuurd. Vooral Afghanen, Eritreeërs, Somaliërs en Guineeërs doen voor deze diensten beroep op Rode Kruis-Vlaanderen.

Om nog beter te helpen helpen, nam het Rode Kruis de website van deze dienst onder de loep. Dat onderzoek leverde niet alleen een gebruiksvriendelijkere website op, er vloeide ook een nieuwe naam voor de dienst Tracing uit voort: Restoring Family Links. Die naam dekt nog meer de lading van wat het Rode Kruis doet: vermiste geliefden opsporen, contact herstellen en gezinnen herenigen.

Zoeken in eigen taal

RestoringFamilyLinks.be stelt de bezoeker centraal: de inhoud van de site wordt zo eenvoudig mogelijk weergegeven aan de hand van duidelijke illustraties. Bovendien is de site gemakkelijk toegankelijk via smartphone en beschikbaar in 8 talen, aangepast aan de migratiestromen. Naast de Nederlandse, Franse en Engelse versie van de website, is hij ook toegankelijk in het Pasjtoe en Dari (regio’s Afghanistan en Pakistan), Tigrinya (regio’s Ethiopië en Eritrea), Somalisch (regio’s Somalië, Ethiopië, Kenia en Djibouti) en Arabisch.

Daarnaast is de website een handig werkinstrument voor tussenpersonen zoals voogden van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen en sociaal assistenten. En dankzij de beschikbare audiohulp op elke pagina is het voor bezoekers van de website gemakkelijk om zelf hun weg te vinden. Check dit filmpje en kom nog meer te weten over Restoring Family Links of surf naar www.RestoringFamilyLinks.be.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here