bron: IPS - foto: Pixabay

Technologiebedrijf Apple slaat de handen ineen met tien leveranciers om een groen fonds van 300 miljoen dollar op te richten in China. Dat moet via schone energieprojecten genoeg stroom leveren om een miljoen gezinnen van stroom voorzien.

De snelle groei van de Chinese economie, mede dankzij technologiebedrijven als Apple, eist een steeds hogere  tol van het Chinese milieu en de volksgezondheid. Uit een rapport van milieuorganisatie Greenpeace bleek onlangs nog dat de productie van elektronica in belangrijke mate afhankelijk is van stroom uit vervuilende steenkoolcentrales.

300 miljoen dollar

Apple zal daarom samen met tien leveranciers in de komende vier jaar 300 miljoen dollar investeren in het China Clean Energy Fund op. Dat moet schone energieprojecten uitzoeken en financieren voor meer dan 1 gigawatt aan hernieuwbare energie in China, het equivalent van bijna een miljoen gezinnen.

Milieuorganisaties juichen de stap toe en roepen ook andere technologiebedrijven toe om hetzelfde te doen. Maar tegelijk kan er nog veel meer gedaan worden, zegt Greenpeace, in de eerste plaats door de levensduur van de Apple-producten te verlengen.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here