bron: IPS - foto: Pixabay

De Vlaamse overheid zet 350.000 euro in om de overdracht van hiv van moeder op kind in Mozambique te helpen voorkomen.

De 350.000 euro is bedoeld om de toestand van vrouwen in Mozambique te verbeteren. Concreet gaat het steungeld naar vzw Viva Africa, een organisatie die in Mozambique meewerkt aan de implementatie van DREAM (Disease Relief through Excellent and Advanced Means), een internationaal programma voor de preventie en bestrijding van hiv en aids in Afrika.

Seropositieve mama, gezond kind

Viva Africa koos zwangere vrouwen als prioritaire doelgroep. Als zij een behandeling krijgen, kunnen ook seropositieve vrouwen immers een gezond kind ter wereld brengen. Ook blijven behandelde vrouwen in betere gezondheid en is de kans kleiner dat hun kinderen vroegtijdig hun moeder verliezen.

Mozambique is een van de drie partnerlanden van Vlaanderen (naast Zuid-Afrika en Malawi). Dit project, dat wordt uitgerold in de regio’s Maputo City, Machava en Matola, past binnen de doelstelling om de reproductieve gezondheidszorg in Mozambique te verbeteren.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here