bron en foto: Universiteit Hasselt

Wanneer wordt jouw woning, je droomwoning? Met welke behoeften en noden moet je aannemer, architect of makelaar rekening houden om al je woonwensen waar te maken? UHasselt ontwikkelt een gratis tool om iedere bouwer en verbouwer zich echt thuis te laten voelen. 

Bouwen of verbouwen staat garant voor kopzorgen. Een architect of aannemer kan je helpen bij de moeilijke beslissingen die bij een bouwproces horen, maar je moet wel weten aan wie je best hulp vraagt en welke vragen je dan best stelt. Onderzoekers van de faculteit Architectuur en kunst ontwikkelden daarom de Comforttool, een gratis tool om al je woonbehoeften in kaart te brengen.

“De Comforttool stelt zeer gerichte vragen aan de bouwer of verbouwer. Bijvoorbeeld of ze natuurlijk licht belangrijk vinden in hun woning, of hoe zij kijken naar het onderhoudsgemak van het huis”, legt drs. Ermal Kapedani (UHasselt) uit. “Op die manier krijgen de bouwer of verbouwer een goed beeld aan welke eisen het huis zeker moet voldoen. Vanuit die prioriteiten krijgen zij dan extra tips en suggesties voor nuttige experten en informatiebronnen.” Prof. dr. ir. arch. Griet Verbeeck vult aan: “De Comforttool helpt om het comfort in je woning te verbeteren, voor nu en in de toekomst, op basis van je eigen behoeften en wensen. Het helpt om bij een renovatie of nieuwbouw de juiste vragen te stellen aan je architect, aannemer, makelaar.”

Gratis tool maakt je huis een thuis

De Comforttool is een wetenschappelijk onderbouwde tool die gebruik maakt van de principes van Universal Design en energie-efficiëntie. Het is ontwikkeld in het kader van de Proeftuin Mutatie+, gefinancierd door het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO).

De tool kan gratis gebruikt worden en heeft geen commerciële doeleinden. Het wil enkel bewoners in contact brengen met de juiste informatie en experten zodat ze een comfortabel huis kunnen bouwen waarin ze zich thuis voelen.

Je kan de comforttool zelf ontdekken op www.comforttool.be


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here