bron: IPS - foto: Pixabay

Unicef en het fonds Education Above All presenteren vandaag de krachtlijnen van een project waarmee ze 10 miljoen kinderen in probleemgebieden terug naar de basisschool willen krijgen. Al deze kinderen stopten voortijdig met de school omdat die in een conflictzone ligt of werd vernield na een overstroming of aardbeving.

Education Above All Foundation (EAA) zag in 2012 het licht en heeft als missie om kinderen in conflict- en rampgebieden terug naar de schoolbanken te begeleiden.

Via het programma Educate A Child (EAC) wil het fonds aandacht vragen voor kinderen in de lagereschoolleeftijd die niet naar school gaan.

Bootscholen

Het project #TogetherFor10Million dat vandaag (vrijdag) wordt voorgesteld in New York kijkt naar 10 miljoen kinderen in de meest kwetsbare landen ter wereld. In totaal werden in 50 landen 42 lokale partners gevonden die werkzaam zijn rond onderwijs en ontwikkeling. Zij zullen mee de schouders onder het project zetten.

Kinderen in onder meer Soedan, Tsjaad, India, Cambodja, Laos en Libanon – hier met name Syrische vluchtelingenkinderen –  vinden zo opnieuw hun weg naar de schoolbanken. In Bangladesh vond EAA onder meer een partner die scholen installeert op boten in gebieden die getroffen zijn door overstromingen. Als de seizoenregens scholen tijdelijk ontoegankelijk maken, worden de lessen verder gezet in de bootschool.

Recht op onderwijs

Alle partners engageren zich om de doelstelling waar te maken om 10 miljoen kinderen die gestopt zijn met school in probleemgebieden in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten terug kwaliteitsonderwijs te garanderen.

Het project wordt gepresenteerd door het kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef), samen met de oprichtster van EAA, hare koninklijke hoogheid Sheikha Moza bint Nasser van Qatar. Ook secretaris generaal van de VN, António Guterres en de president van Ghana, Nana Akufo-Addo, zullen aanwezig zijn.

Naast de presentatie van #TogetherFor10Million heeft het event ook als doel om aandacht te vragen voor de globale onderwijscrisis en het recht van elk kind op onderwijs.

Volgens gegevens van Unesco gaan een kwart miljard kinderen niet naar school. 63 miljoen van deze kinderen zijn tussen 5 en 11 jaar oud.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here